LÄSÅRSTIDER

EQUIP4Life startar i slutet av augusti/början av september med en kick-off. Läsåret slutar i slutet av maj. Jullovet är ca 3 veckor och bryter av de båda terminerna. Under terminerna har vi även lovdagar. Exakta datum för läsåret kommer i samband med antagningsbeskedet.

SKOLAVGIFT

Undervisningen på EQUIP4Life är kostnadsfri, däremot betalar du en egenavgift på 1000 Euro för hela skolåret för att täcka kostnader för bland annat klassresor på Cypern, försäkring samt viss kurslitteratur. I kostnaden ingår även mat i samband med kick-off och terminsavslutningar på Cypern.

BOENDE OCH ÖVRIGA KOSTNADER

Vi ordnar boende för samtliga elever som ska gå EQUIP4Life, men eleverna står själva för hyran (340 Euro per månad, vilket inkluderar el, vatten, wifi). Boendet är på ett lägenhetshotell där killar och tjejer bor i olika lägenheter och delar rum med varandra. Lägenheterna är på 1-2 sovrum där man bor 2-4 elever. Det finns ett kök i varje lägenhet där eleverna kan laga sin mat. Equip ordnar ingen mat till eleverna.

Övriga levnadsomkostnader är bland annat mat, kläder, busskort och nöjen. Levnadsomkostnaderna är något lägre på Cypern jämfört med Sverige. För registreringsavgift på Cypern, se under rubriken ”Visum”.

RESOR

Du betalar själv resorna till och från Cypern, och bokar även dessa resor på egen hand.

Under året så gör vi spännande klassresor i Paulus fotspår. Paulus första missionsresa gick till Salamis på östra kusten av Cypern och därefter reste han genom landet till Pafos. Vi kommer att besöka båda dessa platser och bättre förstå hur det såg ut när de kom hit och hur evangeliets spridning påverkade hela ön.

Vi gör även utflykter på ön till olika vandringsleder i fantastiska miljöer.

CSN

Kursen är CSN berättigad, och beroende på din ålder finns det två olika alternativ.

1. Du kan få studiebidrag och inackorderingsbidrag till och med vårterminen det år du fyller 20 år. Dvs om du fyller 19 eller 20 under det kalenderåret som kursen avslutas i maj månad.  (klicka här för att läsa mer om studiebidrag och sen kan du klicka här för info om inackorderingsbidrag). Bidraget är i skrivande stund (2023) 1250 kr per månad och inackorderingstillägget är 2350 kr per månad. Notera att du inte kan ansöka om studielån vid denna ålder.

2. Du kan ansöka om studiemedel och studielån från och med höstterminen det år du fyller 20 år. Dvs om du fyller 20 eller mer under det kalenderåret som kursen startar i september månad. (klicka här för att läsa mer om studiemedel) där du även hittar beloppet på bidrag och lån.

Du behöver såklart uppfylla villkoren för studiemedel.

Om du blir antagen till Equip så kommer du att få mer detaljerad information om hur du söker CSN.

vISUM

Cypern är en del av EU, och därför behöver du som svensk medborgare inte visum. Du har rätt att bosätta dig i annat land i EU. Däremot så behöver du i samband med att du kommer till Cypern registrera dig hos det cypriotiska migrationsverket då din vistelse är längre än 3 månader. Kostnaden för registreringen är 100 euro. Administrationen för EQUIP kommer hjälpa eleverna med registreringen så att denna blir gjord inom 3 mån från ankomstdatum till Cypern. Om du har medborgarskap i land utanför EU, så är det viktigt att du kontrollerar vilka regler som gäller för just dig.